A bűntudatmentes nassolás kánaánja- a FitCandy cukrászdában jártunk

Az Árpád hídtól nem messze, lakóházak sokaságában bújik meg a FitCandy Viza utcai édességboltja. Odalátogatásom során Szilvivel és Attilával beszélgettem, akik nap, mint nap azon dolgoznak, hogy minél minőségibb és finomabb diétás desszerteket kínáljanak a vendégeknek. Ha tehetitek látogassatok el ti is. Isteni süteményekkel és pohárdesszertek várnak rátok.

Fitcandy 3

Légkör Fiatalos, barátságos, családias.
Ideális Bűntudatnélküli nassoláshoz.
Amit mindenképpen kóstolj meg Vegán Banán Split tortaszelet.
Állatbarát Igen.

 

A XIII. kerületben A Duna parthoz közel található a FitCandy 2018-ban megnyílt Viza utcai mentes cukrászdája. Aki ellátogat ide az biztosan megtalálja az étrendjébe beleillő finomságot. Minden termék cukormentes és ezenfelül válogathatunk glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojás- és szójamentes lehetőségek közül is. A süteményeken kívül pohárdesszertekkel, kekszekkel, sós és édes péksütikkel és szezonális finomságokkal is találkozhatunk, mint például bejgli és fagylalt. Továbbá érdemes szót ejteni a széles kávé kínálatról is. A jól ismert Espresson kívül Flat White, Cortado, Karamellás és Nutellás Latte is van az itallapon. A Viza utcai üzleten kívül a Párkány utcában és a Lövőház utcában is megtalálható a széles desszertkínálat.

Modern, fiatalos dizájn és sütiözön

A kávézóba belépve elénk tárul a fiatalos, elegáns púderrózsaszínes dizájn, ami a FitCandy védjegye. A hely nem túl nagy, de tökéletes arra, hogy, egy jó társaságban elfogyasszunk egy igazán finom, bűntudatmentes desszertet. Csak tudjunk választani a sok finomság közül!

Fitcandy 4

Szilvi,hogyan indult a FitCandy története? Előtte is a vendéglátásban dolgoztál? 

Kezdetben politikai majd később turisztikai kommunikációval foglalkoztam. Az egészség és a sport mindig kiemelt helyet foglalt el az életemben, ezért személyi edzőként és egészségtanácsadóként is dolgoztam, fitnesz versenyeken is részt vettem. A vágyam mindig egy saját vállalkozás volt, de nem tudtam mi köré építsem fel. Kiskoromban nagyon szerettem anyukámnak segíteni a konyhában és az alkotás iránti szeretetem azóta is elkísér. Majd az egészség és a sütés iránti szenvedélyemet kombinálva döntöttem úgy, hogy 2018-ban megnyitom az első üzletemet, ahol szénhidrátcsökkentett és cukormentes desszerteket fogok árulni.

Miben rejlik az egyediségetek?

Családi vállalkozásként működünk, célkitűzésünk, hogy ne lehessen megmondani, hogy a mentes sütemény, amit árulunk, valóban diétás. Sajnos sokan előítélesek az ízvilágot tekintve, ha meghallják a „mentes” szót, hozzáteszem nem alaptalanul. Sok kísérletezésünk eredménye a mellékízmentes, határozottan nem fűrészporízű, finom desszertek gyártása. 

„Sajnos sokan előítélesek az ízvilágot tekintve, ha meghallják a mentes szót, hozzáteszem nem alaptalanul.”

Melyik édesség a legkapósabb?

A pohárdesszertjeink nagyon népszerűek, főleg a túrógombócos. A tortaszeletek közül a sós karamellás sajttorta, a megunhatatlan csokitorta és a vegán banán split a favorit. Szezonális különlegességeink is kelendőek különösen a szerencsemalac, a gesztenyés krémes és karácsonykor a bejgli. Egyébként mindig hallgatunk a vásárlói körünkre, ha valamelyik termék nem lopta be magát a vevők szívébe, akkor levesszük a palettáról.

Fitcandy 5

A nagy népszerűségnek örvendő Vegán banán split-nek nem tudtam ellenállni. A tortaszelet alapja csokis piskóta morzsa, amit egy habkönnyű banános réteg és a tetején lévő karamellás krém tesz még különlegesebbé. Ez a sütemény egyébként, glutén-,tej- és tojásmentes és nagyon finom. 😊

Te is részt veszel a receptek megtervezésében?

A kezdetekben részt vettem a termék kialakításában és fejlesztésében, ezt most már cukrászaink végzik, de a receptötletek még mindig tőlem származnak. A cukrászat és a termékelőállítás természetesen a mi felügyeletünk alatt működik.

FitCandy 6

Ha jól tudom nemrég megalkottatok egy másik brandet is. Mesélnél kicsit erről?

Igen, 2020-ban nyitottuk meg Attilával a Párkány utcában a Pitypang cukrászdát, ahol hagyományos és cukormentes süteményeket is kínálunk. Tudjuk, hogy amikor baráti társaságok térnek be hozzánk nem feltétlen akar mindenki cukor- vagy egyéb allergénektől mentes süteményt fogyasztani, ezért kínálunk hagyományos desszerteket is. Habár itt fontos megjegyezni, hogy ebből kifolyólag édességeinknél a keresztszennyeződés fenn áll, mert egy helyen készülnek a diétás verziókkal, ezért hiperérzékenyeknek nem ajánljuk.

Mennyire viselte meg a vállalkozásotokat a járványhelyzet?

Küzdelmes időszakon vagyunk túl. Annak ellenére, hogy a járványhelyzet alatt senkinek nem csökkentettük sem a munkaidejét, sem a munkabérét, az újranyitást követően csapatunk nagy része felmondott. Számunkra ekkor következett be a nagyobb kihívás. Komoly humánerőforrás problémával álltunk szemben. Attilával mi álltunk be a pult mögé és a cukrászműhelybe is.

,,Komoly humánerőforrás problémával álltunk szemben.”

Mi segített át titeket ezen a nehéz időszakon?

Tudtuk, hogy amit felépítettünk annak működni kell, nem azért dolgoztunk annyit, hogy ilyen könnyen veszni hagyjuk, a túlélés volt a cél. Ezen kívül nagyon sokat segítettek a vásárlóktól kapott pozitív visszajelzések is, kitartottak mellettünk.

Hogyan találtatok rá a Viblance termékekre?

Baráti ismeretségből kifolyólag kerültünk kapcsolata veletek. Rögtön megtetszett a hasonló szemléletmód, azaz minőségi, finom termékek gyártása ízléses és laza dizájnba csomagolva.

Azok, akik kipróbálják a Viblance termékeket nagy százalékban újra is vásárolják nálunk.

Van kedvenc ízetek?

Az abszolút kedvencünk a pekándiós és a kakaós granola, a vásárlóink is nagyon szeretik. Azok, akik kipróbálják a Viblance termékeket nagy százalékban újra is vásárolják nálunk. A vásárlóknak nem csak tejjel ajánlom a granolák fogyasztását, hanem délutáni nasiként is, magába.

Fitcandy 2

 

Cím: 1138 Budapest, Viza utca 9.

Nyitvatartás: Hétfő -vasárnap: 10.00 – 19.00

E-mail: [email protected]

Weboldal:  www.fitcandy.hu