Adatkezelési tájékoztató

1 Az adatkezelési tájékoztató célja

A Viblance Hungary Kft. (2535 Mogyorósbánya, Kastély köz 3.) mint adatkezelő (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő), magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Viblance Hungary Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

A Viblance Hungary Kft. adatkezeléseivel kapcsolos tájékoztatót megtalálja a www.viblance.com/adatkezelesi-tajekoztato/ címen. A Viblance Hungary Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

A Viblance Hungary Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési gyakorlatot.

2 Az adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, hi@viblance.com elérhetőségen léphet kapcsolatba az adatkezelővel. A Viblance Hungary Kft. minden hozzá beérkezett e-mailt a személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével töröl.

Név: Viblance Hungary Kft.

Székhely: 2535 Mogyorósbánya, Kastély köz 3.

Cégjegyzékszám:

A bejegyző bíróság megnevezése:

Adószám: 23845448-2-11

Telefonszám: 70 268 58 36

E-mail:hi@viblance.com

 

2.1 Adatvédelmi tisztviselő

Név: Babocsai Zsolt

Telefonszám: 70 268 58 36

 

3 A kezelt személyes adatok köre

3.1 Regisztráció során megadandó személyes adatok

Önkéntes regisztráció során a név és az emailcím megadása kötelező. A bekért adatok a kapcsolatfelvételhez szükségesek.

3.2 Technikai adatok

A Viblance Hungary Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Viblance Hungary Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Viblance Hungary Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, mely megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Viblance Hungary Kft. az adatkezelés során megőrzi

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.3 HTTP Cookie-k (Sütik)

3.3.1 A sütik feladata

A testre szabott kiszolgálás érdekében a weboldal a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és olvas vissza onnan a későbbi látogatások során. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A sütik az alábbi célokat szolgálják:

  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak;
  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről, amit az oldal fejlesztésére és optimalizálására használunk;
  • lehetővé teszik, hogy a látogatók az érdeklődésüknek megfelelő hirdetéseket lássanak a böngészésük során.

A sütiket Ön bármikor eltávolíthatja a böngészőjéből vagy más böngészésre használt eszközéről. Ennek részleteiről a böngésző vagy eszköz súgójában vagy felhasználói leírásában találhat bővebb információt! Kérjük vegye figyelembe, hogy a sütik eltávolítása problémát okozhat egyes weboldalak használata során. Amennyiben adatokat távolít el a számítógépéről mindig járjon el körültekintően és készítsen biztonsági másolatot a változtatásokat megelőzően!

3.3.2 Feltétlenül szükséges és munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a www.viblance.com weboldalt, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat.

A munkamenet típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről. Néhány egyéb süti nem törlődik azonnal a böngészés befejeztével. Ezek törlődési ideje az alábbi listában található.

Sütik listája:

  • Süti neve: _geo_ip
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti szükséges a látogató földrajzi helyének (ország) megállapítására, ami lehetővé teszi hogy megfelelő tartalom kerüljön kiszolgálásra.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: Munkamenet végéig
    További információ: https://github.com/apilayer/freegeoip
  • Süti neve: qtrans_front_language
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a látogató nyelvi beállítását tárolja (magyar vagy angol nyelvű megjelenítés).
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 1 év
  • Süti neve: ginger-cookie
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti tárolja a látogató döntését az opcionális sütik használatáról. Ha a süti törlésre kerül, az oldal újból kéri a hozzájárulást!
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 1 év
  • Süti neve: ginger-policy
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti tárolja, hogy a sütik elfogadásakor az Adatkezelési tájékoztató mely verziója volt érvényben. Erre azért van szükség, hogy lényeges változások esetén a látogatók felülbírálhassák a korábbi hozzájárulásukat. Ha a süti törlésre kerül, az oldal újból kérheti a hozzájárulást!
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 1 év
  • Süti neve: wordpress_sec_*, wordpress_logged_in_*
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti lehetővé teszi a regisztrált felhasználók bejelentkezését az oldalra.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 14,5 nap (348 óra)
  • Süti neve: wp_woocommerce_session*
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a webshop munkamenet azonosítóját tárolja.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 48 óra
  • Süti neve: woocommerce_items_in_cart, woocommerce_cart_hash
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a webshopban a kosárba helyezett termékeket tárolja.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: Munkamenet végéig
  • Süti neve: wfwaf-authcookie-*
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a weboldal biztonsági rendszerének részeként a bejelentkezett felhasználók jogosultsági szintjének ellenőrzése által az esetleges támadások elhárítását szolgálja.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 12 óra
  • Süti neve: wfvt_*
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a weboldal biztonsági rendszerének részeként az esetleges támadások elhárítását szolgálja.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 30 perc
  • Süti neve: wordfence_verifiedHuman
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a weboldal biztonsági rendszerének részeként az esetleges támadások elhárítását szolgálja.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 24 óra

Mivel ezek a sütik a weboldal megfelelő működéséhez elengedhetetlenek, a használatukhoz külön hozzájárulás nem szükséges az Ön részéről.

3.3.3 Opcionális cookie-k

Az viblance.com weboldalán alkalmazz néhány szolgáltató, mint harmadik fél által elhelyezett sütiket is.

A Mixpanel és a Drip CRM statisztikai és ügyfélkapcsolati célú szolgáltatás kummulált információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják weboldalunkat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljából, valamint hírlevél szolgáltatás biztosítására használjuk fel.

A Facebook hirdetési szolgáltatás használatával információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy ön meglátogatta a weboldalunkat. Az adatokat célzott érdeklődés alapú hirdetés megjelenítésére használjuk fel. Ez azt jelenti, hogy Ön a Facebook használata során nagyobb arányban találkozhat az érdeklődésének megfelelő hirdetésekkel. A szolgáltatás azonban nem eredményezi több hirdetés megjelenítését. Ön nem fog több hirdetéssel találkozni, a szolgáltatás csupán a hirdetések tartalmára van hatással!

Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Sütik listája:

  • Süti neve: mp_*_mixpanel
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti a Mixpanel statisztikai célú adatgyűjtési funkcióinak ellátását célozza.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 1 év
    További információ: https://mixpanel.com/
  • Süti neve: _drip_client_*
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ez a süti hírlevél-feliratkozási és statisztikai célú adatgyűjtési funkcióinak ellátását célozza.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 2 év
    További információ: https://www.drip.com/
  • Süti neve: fr
    Domain: facebook.com
    Leírása: Ez a süti a Facebook hirdetési célú funkcióinak ellátását célozza.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: 90 nap
    További információ: https://facebook.com/

Az alábbi gombokkal Önnek lehetősége van ezen sütik használatának elfogadására vagy visszautasítására. A jelen oldal felkeresésével később is bármikor megváltoztathatja korábbi döntését!

Fontos megjegyzés:

A GDPR 7. cikkelyének 1. bekezdése előírja, hogy “az adatkezelőnek képesnek kell lennie annak igazolására, hogy az érintett személyes adatainak kezeléséhez hozzájárult”. Ezért a hozzájárulás kapcsán naplózásra kerül a hozzájárulást adó felhasználó IP címe és a kliensalkalmazás névjegye (user agent). A Viblance sem önmagában sem más adatokkal összekapcsolva nem használja ezen adatokat a látogatók személyes azonosítására. A naplózás célja kizárólag a fenti GDPR rendelkezésnek való megfelelőség. A hozzájárulást nem adó felhasználók IP címe egyirányú, az eredeti IP cím visszafejtését megakadályozó eljárással (salted sha256) kerül tárolásra, így abból a felhasználó IP címe később nem állapítható meg, de vitás esetben egy-egy IP címről egyértelműen megállapítható, hogy annak felhasználója elutasította-e az opcionális sütik használatát. A felhasználó elkerülheti az ebbe a naplóba való bekerülést, amennyiben nem választja ki sem az elfogadás sem az elutasítás lehetőségét. Ebben az esetben a weboldal úgy működik, mint amikor a felhasználó nem járult hozzá az opcionális sütik használatához. Kérjük azonban, vegye figyelembe, hogy a weboldal egyes funkciói hiányosan vagy egyáltalán nem működnek ezen sütik nélkül!

3.3.4 Egyéb nem opcionális cookie-k

A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás kumulált információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalunkat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használjuk fel.

  • Sütik neve: _gat, _gid, _ga
    Domain: viblance.com
    Leírása: Ezek a sütik a Google Analytics statisztikai célú adatgyűjtési funkcióinak ellátásához szükségesek.
    Tárolás alapértelmezett időtartama: _gat: 1 perc, _gid: 24 óra, _ga: 2 év
    További információ: https://developers.google.com/

Mivel az adatgyűjtés anonimizált módon történik (a felhasználóra vonatkozó semmilyen személyes adat nem kerül tárolásra), ezen sütik használatához külön hozzájárulás nem szükséges az Ön részéről.

 

3.4 Online rendeléshez kapcsolódó adatok

Az online rendelés során Vezetéknév, keresztnév, kiszállítási (posta) cím, telefonszám kötelezően kitöltendő mező. A bekért adatok maradéktalanul szükségesek az online megrendelések feldolgozásához, kiszállításához.

 

3.5 Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok

Az online ügyintézés során az ügyintézést kezdeményező emailcíme és neve, telefonszáma, illetve megrendelési száma kerül rögzítésre. Kötelező a név és az emailcím megadása. A bekért adatok maradéktalanul szükségesek az online ügyintézéshez.

 

3.6 Hírlevélhez kapcsolódó adatok

A hírlevél küldéshez név és emailcím megadásával lehet önkéntesen hozzájárulni. A hírlevelezés folyamata során az ügyfélnek lehetősége van az opt-out-ra.

 

4 A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

 

Adatkezelés neve Felhasználása Jogalap Megőrzési idő
Megrendelés megrendelés teljesítése önkéntes hozzájárulás visszavonásig
Hírlevél regisztráció hírlevélküldés önkéntes hozzájárulás visszavonásig

 

5 Az adatkezelés célja,módja és jogalapja

5.1 Általános adatkezelési irányelvek

A Viblance Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják. Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk a Viblance Hungary Kft.részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése. Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról (Hpt.);
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR).

 

6 Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap

használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a látogatás során generálódnak és melyeket a viblance.com rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható.

 

7 Adattovábbítás,adatfeldogozás,az adatokat megismerők köre

Adatfeldolgozó neve Felhasználása Jogalap Megőrzési idő
GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. csomagküldés önkéntes hozzájárulás önkéntes hozzájárulás visszavonásáig
Drip (Avenue 81, Inc.) hírlevélküldés önkéntes hozzájárulás önkéntes hozzájárulás visszavonásáig
Barion Payment Zrt. megrendelés teljesítése önkéntes hozzájárulás önkéntes hozzájárulás visszavonásáig

 

8 Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

A Viblance Hungary Kft.megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül megkapja a tájékoztatást.

 

8.3 Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését, vagy a hiányos adatok kiegészítését.

 

8.4 Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat

személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; a személyes adatokat jogellenesen kezelték;az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a Viblance Hungary Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

8.6 Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

8.7 Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

8.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

8.9 Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

8.10 Bírósághoz fordulás joga

Az érintett fordulhat bírósághoz adatainak védelmével kapcsolatosan.

 

8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

 

9 Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Viblance Hungary Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Hatályos: 2018. május 15-től.