Gyümölcsös Mousse

Hoztam Nektek egy újabb, könnyen elkészíthető receptet, ez pedig nem más mint a Gyümölcsös Mousse, más néven Gyümölcskrém.

Egy jó Mousse titka a jó alapanyagokban rejlik.

A Mousse-ok koronázatlan királya a Csokis verzió ( ígérem, elfogom készíteni azt is:) ), de mivel itt a nyár, itt vannak a finomabbnál finomabb gyümölcseink, természetesen a gyümölcsös verzió mellett döntöttem.

Tudtátok, hogy az igazi, jó Mousse elengedhetetlen része a tojásfehérje? Ez adja meg a lágyságot, hogy egy csodálatos levegős krémet kapjunk.

Nos, különösen élveztem ennek a krémnek az elkészítését, hiszen célommá vált úgy létrehozni, hogy még véletlenül se használjak hozzá tojásfehérjét. Maradjunk csak a növényi alapoknál:)

Mivel imádom a smoothiekat és a különböző turmixokat, teljesen egyértelmű volt számomra, hogy itt, az igazi, krémes állag elérésében csak egy valami segíthet és az a : BANÁN.

Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű. Miután felszeleteltem a banánokat és megtisztítottam a gyümölcsöket, összeturmixoltam.

Mivel rendszeresen sportolok, fontos volt, hogy megfelelő tápanyaggal lásson el, így megspékeltem a legújabb Cocoberry granolánkkal.

Ezt a krémet egy órával, a reggeli futásom előtt fogyasztottam el, így amellett, hogy tökéletes reggelim volt, segített a megfelelő tápanyagellátásban is.

Amikor már kellően pépes állagú volt, beleöntöttem egy zárható edénybe, majd betettem a fagyasztóba 30 percre, ezáltal jobban összeértek az ízek és az állaga is krémesebb lett.

Mivel szeretek dekorálni, gyümölcsökkel és granolával dobtam fel, amit persze meg is ettem a krémmel együtt.

Ez az a recept, ami tökéletes egy reggelire vagy ami képes bármikor kihúzni a bajból, ha váratlan vendégeid érkeznek és nem tudsz mivel előállni.

A receptet megtaláljátok a videó alatt.

[recipe_card]