Granolás Chia puding

Ti próbáltátok már a chia pudingot? Ha még nem, akkor itt az alkalom, hogy tegyetek egy próbát, mert egy igazán egészséges és egyben finom ételről van szó.

Nemcsak nagyon gusztusos és sokféleképpen variálható,  de jótékony hatásai miatt is bátran fogyaszthatjátok. Tele van rostokkal, vitaminokkal, magas az Omega3 zsírsav tartalma, emellett tökéletesen beilleszthető a diétába.

Ehetitek könnyed kis reggelinek vagy akár napközbeni nasinak.

Mi kíváncsiak voltunk, milyen lesz ez az igazi ‘superfood’ a Viblance granolával “házasítva”, így hát elkészítettük és meg is kóstoltuk! 🙂

Egy alapreceptet hoztunk nektek, de tulajdonképpen az összetevőket bárhogyan variálhatjátok, a pudingot bármivel ízesíthetitek (kakaó, fahéj, gyümölcs) vagy díszíthetitek.

Első számú szabály: minden a helyes arányon múlik!  1 dl folyadékhoz kb. 1 evőkanál chia magot használjatok! Ha túl sokat tesztek bele akkor kő keménnyé válik.

Második szabály: jó alaposan át kell keverni, és ezt pár perc elteltével megismételni.

250 ml mandulatejhez hozzáadunk 2,5 ek (45 g) chia magot, ízlés szerint némi édesítő is mehet bele. Ezt jól elkeverjük, majd 10 percre félretesszük.

Amint letelt ez a kis idő, újra átkeverjük alaposan, hiszen fontos, hogy ne legyen csomós. Ezután 20 percre félretesszük, majd még egyszer jól elkeverjük. Éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnapra tökéletes lesz az állaga.

Rétegezve tálaljuk egy desszertes pohárba: puding, banán, granola, és így tovább…

Mi nagyon szeretjük a granolákat hideg desszerteken (is), ugyanis ilyenkor a hűs ízek nagyon kellemesen összeérnek a fűszerekkel és magokkal teli granolával, ami közben csak úgy ropog a szánkban! 🙂

Reméljük Nektek is ízleni fog!

Chia puding gyártásra fel! Szereted a Viblance granolát? Na és a chia pudingot? Ha mindkettőre igen a válasz, akkor irány a konyha!

A receptet megtalálod az oldal alján:)

[recipe_card]