Granola energia golyó – Csupán 3 összetevőből!

A néhány összetevős receptek nemcsak az elfoglalt háziasszonyoknak jönnek jól, de a konyhában bizonytalanul tevékenykedőknek is. Most mutatunk egy szuper snackötletet, ami gyorsan elkészül és roppant egészséges is. Nem véletlenül energia golyó a neve, hiszen a datolya, a magvak és a granola kombinációja tökéletesen feltölt energiával és megfelelő tápanyagokkal. Próbáljátok ki, egyetek 1-2 darabot edzés előtt és nézzétek meg, milyen gyorsan alakultok duracell nyuszikká! 🙂

 

Hozzávalók 12 darabhoz

 

Elkészítés

A magozott datolyaszemeket 15 percre meleg vízbe áztatjuk, hogy kicsit megpuhuljanak. Közben a mandulát egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd hozzáadjuk a granolát is (használhatunk bármilyen ízesítésűt, mindegyikkel szuperül harmonizál!:)) Ha a datolyák megpuhultak, azokat is az aprítóba tesszük és indulhat az aprítás! Néhány zúzás után, ha homogén állagú masszát kaptunk, golyókat formázunk belőle és már kész is vagyunk

Ezt az alapreceptet mindenki úgy formálhatja a saját ízlésére, ahogy szeretné. Tehettek hozzá egy kis kakaóport vagy kókuszreszeléket, ha nagyon édesszájúak vagytok, ízesíthetitek egy kis agavé sziruppal, tehettek hozzá egy kis mogyoróvajat vagy lekvárt, végül pedig a golyókat beleforgathatjátok egy kis kókuszreszelékbe vagy chia magba, de extra “granola bundát” is adhattok nekik!

Ha elkészítettétek a receptet, küldjétek el nekünk a róla készült képet Facebook-on vagy Instagramon! 🙂

 

 

Print

Granola energiagolyó

0,0 értékelés
  • Difficulty:Könnyű
  • Prep Time:15 mins
  • Cook Time:15 mins
  • Serves:2

Nutrition per portion

Ingredients
  • 50 g mandula/dió/mogyoró
  • 8-10 szem magozatlan datolya
  • 3 ek Viblance granola
Method
A magozott datolyaszemeket 15 percre meleg vízbe áztatjuk, hogy kicsit megpuhuljanak. Közben a mandulát egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd hozzáadjuk a granolát is (használhatunk bármilyen ízesítésűt, mindegyikkel szuperül harmonizál!:)) Ha a datolyák megpuhultak, azokat is az aprítóba tesszük és indulhat az aprítás! Néhány zúzás után, ha homogén állagú masszát kaptunk, golyókat formázunk belőle és már kész is vagyunk. Ezt az alapreceptet mindenki úgy formálhatja a saját ízlésére, ahogy szeretné. Tehettek hozzá egy kis kakaóport vagy kókuszreszeléket, ha nagyon édesszájúak vagytok, ízesíthetitek egy kis agavé sziruppal, tehettek hozzá egy kis mogyoróvajat vagy lekvárt, végül pedig a golyókat beleforgathatjátok egy kis kókuszreszelékbe vagy chia magba, de extra “granola bundát” is adhattok nekik!    

Szívesen olvasnál még több inspirációt tőlünk? Blogunkon változatos receptötletekből és érdekes cikkekből szemezgethetsz!

 Kövess minket Instagramon és Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb hírekről, kedvezményekről, nyereményjátékokról!