Cafe Brunch: Villásreggelik, hűsítő nicecreamek Viblance granolával

Cafe Brunch Bazilika

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi utca 10
Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap: 8.00 – 18.00 E-mail: [email protected]
Weboldal:

https://hu.cafebrunchbudapest.com

Telefonszám: +36-30-154-5660

Az étterem a CEU épületéből nyílik, amelynek bejáratához az előtéren áthaladva juthatsz el. A belső részt a letisztultság és a tágas belső tér teszi különlegessé. Akár egyedül vagy társasággal érkezel egyszerűen megtalálod azt a helyet, ahol kényelmesen elfogyaszthatsz egy kávét egy ínycsiklandozó croissant-nal. A finomságok falatozása közben ne felejts el néha felpillantani a csodás stukkókkal díszített mennyezetre is. Ha a benti hűvösből kikívánkoznál a napsütötte teraszra, akkor a Szent István Bazilika páratlan kilátása fog várni, ahol eltölthetsz akár egy könnyű ebédet a nyüzsgő kis utca szomszédságában.

Viblance kávézó

Légkör Elegáns, letisztult, barátságos
Ideális Baráti beszélgetésekhez. Ráérősebb reggeleken meginni egy kávét a bazilika társaságban.
Amit mindenképpen kóstolj meg Növényi joghurt Viblance granolákkal (pekán, kakaós) és friss gyümölcsökkel. Szezonális nyári ajánlatként pedig hideg nicecream bowl Viblance granolával, idénygyümölcsökkel.
Állatbarát Igen

A Deák tértől kb. 5 perc sétára, a Zrínyi utcában található a Cafe Brunch pár hete megnyílt 4. reggeliző étterme. Ha tömegközlekedéssel érkezel az Erzsébet téren át közelítsd meg, ha az épületek sokaságában feltűnik a bazilika már nem kell sokat sétálnod. Az étterem egyébként a volt Festetics palota egyik nagytermében került kialakításra, ami rögtön elegáns hangulatot teremt, de ez ne riasszon el akkor sem, ha csak egy könnyed baráti beszélgetést szeretnél eltölteni egy kávé mellett. Az étlapon bőven van választék, a magyaros ételektől kezdve a salátákon át a Viblance granoláig joghurttal és friss gyümölccsel. Nem kell lemondanod a finom falatokról akkor sem, ha valamilyen ételérzékenységed van hiszen választhatsz glutén-, laktózmentes és vegán opciók közül is. Reggelit egészen reggel 8 órától este 6-ig fogyaszthatsz, de fél 12-től 3-ig könnyű ebédek közül is tudsz választani, mint például aszaltparadicsomos bulgursaláta vagy szezonális leves. Az aktuális időszakos étlapon a Viblance granolás nicecreammel is találkozhatsz, melynek alapja a banán és a szeder a teteje pedig kókuszreszelékkel, Viblance pekándiós és kakaós granolával van megszórva. Mi is ellátogattunk a Cafe Brunch Bazilikába és egy ízletes reggeli keretében beszélgettünk Tamással, az étterem tulajdonosával, akit többek között az étteremlánc történetéről és az előtte álló időszakról kérdeztünk.

Viblance kávézó

Honnan jött az ötlet, hogy reggeliző éttermet szeretnél nyitni? Mindig közel állt hozzád a gasztronómia?

Kezdetben a banki szektorban dolgoztam és rövid távú szálláshelyek kiadásával foglalkoztam mielőtt úgy döntöttem, hogy reggeliző éttermet nyitok. Az ötletet a szállóvendégek inspirálták, ugyanis mindig tanácsot kértek az ígéretes közeli reggelizőhelyekről. Ekkor jött az ötlet, hogy a kiadó lakások mellé reggelit is kínálok a vendégeknek. A gasztronómiát fogyasztói oldalról ismertem a legjobban, sok éves külföldön tartózkodásom során kitapasztaltam milyen elvárásokkal érkezik a vendég , mit szeretne kapni az adott helyen. Az így összeszedett tudásra alapoztam a későbbiekben az ételek és a szolgáltatások minőségét is.

“Tamás közgazdászból lett bisztró tulajdonos” 

Már négy étteremmel büszkélkedhettek. Mikor nyitottátok meg az elsőt?

Az első Cafe Brunch a Hajós utcában nyílt meg az Opera közelében 2017-ben, akkor még egy 40 férőhelyes kis teraszos rusztikus kávézó volt, amit az évek során kibővítettünk és a dizájn is letisztultabb lett. Természetesen, mint minden kezdő én is elkövettem hibákat, de ez csak arra sarkallt, hogy még jobb legyek abban, amit csinálok. Ahogy említetted te is, jelenleg 4 éttermünk van, melyeket közel 5 év alatt nyitottunk meg és hamarosan az 5-dik is megnyílik a Kolosy Gardenben. 

Viblance kávézó

Melyik a legnépszerűbb fogásotok az étlapon?

A vendégek körében nagyon népszerűek a magyaros ételek és a különböző szendvicsek, mint például a grillezett bagel aszalt paradicsommal. Az édes opciók közül a fahéjas csiga és a juhaszirupos palacsinta a legkapósabbak, de az egészségtudatos reggelik is egyre népszerűbbek, mint a Viblance granola friss joghurttal és gyümölccsel, aminek a tetejét nem csak pekándiós de kakaós granolával is megszórunk így fokozva az ízélményt.  

Viblance kávézó

A joghurtos granolát mi is megkóstoltuk és nem csalódtunk, külön öröm volt számunkra, hogy növényi joghurttal is kérhettük. 

Az alapanyagok kiválasztása során mit tartasz szem előtt?

Nagyon fontos számomra, hogy friss, minőségi és hazai alapanyagokból dolgozzunk. Például az ízletes almás piténkbe a bio alma a Nógrád megyei kis kertünkből került a sütibe. A Viblance granolákat is azért szeretjük, mert tudjuk, hogy itthon sütik, minőségi alapanyagokkal dolgoznak, és mindig frissen érkezik hozzánk. A vendégek oda vannak érte.

Hogyan sikerült átvészelni a Covid időszakot és mit tanultál ez idő alatt?

Az elmúlt időszak semelyik vendéglátóegységnek sem kedvezett, nem volt ez másképp velünk sem. Az összeszokott csapatot mindenképpen szerettem volna megtartani még akkor is, ha ez kisebb változtatásokkal is járt, ez szerencsére sikerült. A kiesett bevételt az ételkiszállításával és új ételek árusításával próbáltuk pótolni, támogatásokat is igénybe vettünk. A sok nehézség ellenére kijelenthető, hogy sikeresen átvészeltük ezt a bizonytalan időszakot úgy, hogy szerencsére egy éttermünket sem kellett bezárni. Ami végig tartotta bennem a lelket az a koncepcióban való hitem és a lezárásokat megelőző pozitív visszajelzések és sikerek. Talán kijelenthetem, hogy ez alatt az idő alatt erősebb és összetartóbb csapattá kovácsolódtunk.

“A Covid csak még jobban megerősített minket abban, hogy amit csinálunk az értékes.”

 Meséld el kérlek, hogy mi a te Viblance sztorid? Hogyan találkoztál velünk?

Korábban már említettem, hogy nagyon fontos számomra a minőségi és a hazai alapanyagok használata, és úgy érzem a ti termékeitekben ezt megtaláltam. Emlékszem anno valamikor 2017 elején tőletek David, bejött hozzánk a Hajós utcai üzletünkbe és hozott magával egy kóstoló csomagot. Egy kávé mellett beszélgettünk, majd megkóstoltam a pekándiós és kakaós granolát,  akkor talán csak 2-3 íz volt kapható nálatok. Nagyon ízlett, így gondoltam ez nem maradhat ki nálunk sem. Természetesen a vendégek véleménye is mérvadó, és őszintén mondom, nagyon sok a pozitív visszajelzés érkezik a granola tálról. Ezért is döntöttem úgy, hogy idén nyáron a joghurtos granola tál mellé, felkerül a szezonális étlapra a nicecream granolával és idénygyümölcsökkel. Elárulom, a ti Nicecream receptkönyvetek is inspirált minket ebben. Ami még megfogott a márkában, hogy ti is kicsiből indultatok és egyre nagyobbá növitek ki magatokat, mint ahogy mi is.

Viblance kávézó

“A Viblance megtestesíti mindazt, amit a Brunch Bistro Budapest is képvisel: egészséges, minőségi és hazai”