Milyen az ideális reggeli?

A nap első étkezése néhány embernél sajnos még mindig kevés hangsúlyt kap, pedig mi nem győzzük szajkózni, hogy ez mennyire fontos! 🙂  A reggelire elfogyasztott étel nagymértékben kihat a napunk további részére, éppen ezért ejtsünk most néhány szót a reggeliről!

Milyen az ideális reggeli? Mikor, mit és mennyit együnk?

A reggeli időpontja egyénileg eltérő lehet, életmódunktól függ, mindenesetre próbáljunk meg mindennap azonos időben reggelizni, és ne sajnáljuk rá az időt. A nyugodtan elfogyasztott reggeli közben átgondolhatjuk az aznapi teendőinket. Sokszor nem vagyunk éhesek reggel, ám erre igaz a mondás:

“Evés közben jön meg az étvágy.”

Ha nem hiszitek, próbáljátok ki! 🙂

Mint minden étkezésnek, a reggelinek is tartalmaznia kell szervezetünk számára minden fontos tápanyagot, megfelelő mennyiségű szénhidrátot (ebbe beletartozik a rost is), fehérjét és zsírt.

A hangsúly a szénhidráton van, hiszen a szervezetünk ebből képes a legkevesebb munkával előállítani a megfelelő energiát, így válasszunk olyan alapanyagokat, amelyek ezt lassan felszívódó formában tartalmazzák – ez legyen a reggelink alapja. Mindezt fedezzük teljes értékű gabonafélékből, gyümölcsökből.

Gyakori hiba, hogy valamilyen diétát, irányzatot kezdünk követni, és olyan (sokszor számunkra új) alapanyagokat próbálunk ki, ami elsőre nem ízlik, vagy nem megfelelő módon készítjük el, ezáltal hamar unalmassá válhat. Ne kössünk kompromisszumot, a reggelink legyen egészséges és finom! 🙂 Kísérletezzünk bátran, legyünk nyitottak, találjuk meg a nekünk megfelelő alapanyagokat.

 

Tudjuk, hogy a reggeli készülődés alatt nincs sok időnk arra, hogy a konyhában tegyünk-vegyünk, de szerencsére sok olyan étel van, ami pillanatok alatt elkészül.

FEDEZD FEL AZ 5 FÉLE VIBLANCE SZUPERKÁSÁT!

Ideális reggeli lehet egy adag zabkása, amit vízzel vagy növényi itallal készítünk el, és ami hidegen- melegen egyaránt finom. Ezt kiegészítve tegyünk rá friss gyümölcsöt, granolát. Válasszunk édesebb, kevésbé savas gyümölcsöket (banán, alma, körte, barack, datolyaszilva, bogyós gyümölcsök, stb.), ezek jobban illenek a zabkásához. Ha jó minőségű granolát választunk, akkor a megfelelő arányú fehérjéről és zsírról is gondoskodtunk, és további fűszerezés sem szükséges. A krémes zabkása friss gyümölcsökkel és egy kis ropogós granolával jó napindító, nem nehéz kitalálni,hogy Viblance csapat egyik nagy kedvence! 🙂

Ha további ötletek és reggelis receptek után néznétek, akkor ide kattintva még olvasgathattok a témában.