5+1 ok, amiért a mi konyhánk rogyásig van almával!

… és nem csak azért, mert távol tartja az orvost. Ha szeretnéd tudni, miért rajong a Viblance csapata egyöntetűen ezért a gyümölcsért, olvass tovább!

Bár múlt héten még kicsit a nyarat sirattuk, azért nemsokára az ősz is beköszönt hozzánk. Mi is szeretnénk felkészülni erre az időszakra, ezért hoztunk egy kis listát arról, miért jött el az alma ideje egyszer, s mindenkorra!

Nem véletlen, hogy a Viblance termékek közé is bekerült a „gyümölcsök királynője”, hiszen az egyik nagy kedvenc, az Apple Pie Szuperkása, azaz az almás pite ízű zabkása.

almás zabkása

 

De miért is örvend ekkora sikernek ez az egyszerű gyümölcs?

  1. Méregtelenít

Gyümölcssav tartalmának köszönhetően az alma remek méregtelenítő hatással bír, ezért, ha szeretnél belevágni egy mindent átölelő tisztítókúrába még az ősz elején, ne habozz feltankolni belőle!

  1. Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag

A teljesség igénye nélkül néhány „um”-ra végződő csoda, amelyre mindannyiunknak szüksége van: kálium, nátrium, kalcium, magnézium. Emellett a jó óreg C-vitamin is megtalálható benne, ezért különösképpen javallott a fogyasztása télvíz idején is.

  1. Segíti az emésztést

Magas rosttartalma segíti az emésztést, salaktalanít, ráadásul remek házi gyógymód egy kellemetlen gyomorrontás esetén is.

alma jótékony hatása

  1. Megelőzi a fogszuvasodást

Bár a túlzott almafogyasztás káros hatással lehet a fogzománcra, azonban nem elhanyagolható tény, hogy az almában rejlő foszfor és kálcium véd a fogszuvasodás ellen.

  1. Mennyei Viblance granola készül belőle

Erről csak akkor bizonyosodhatsz meg, ha ellátogatsz a Viblance receptek világába!

+ 1: Remek desszert!

Természetesen mindazontúl, hogy lehengerlő képességekkel bír, muszáj megemlítenünk, hogy elképesztően finom, ráadásul isteni desszertek hozzávalója is lehet.

Íme egy szuper recept, a Viblance boszorkánykonyhájából: Granolás Alma Tarte